BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 5 May 2011

on call!!!!!

mase aku dok relek kat bilik....tetiber...dup dap dup dap....*kringggggggg*(bunyi enset).....

A : weh zed....boleh tolong tak???dtg bilik aku sat....


zaid : erm...awat??..ko dtg je la bilik aku...


A : aku bukan pe...bilik ko ramai org dtg...aku nak kite berdua je....


zaid : oit...ko nak wat pe ngan aku ha??


A : bukan laa...ko skolah game...aku nak tanye kat dak masjid aku segan...aku nak tanye soklan sikit....


zaid : ooo...kalau aku bleh jawab aku jawab la yea...i on my way....toooooot...




sampai je kat bilik die....aku tgk muke macam nak nangis....adeyh....takot berjangkit ngan aku ja....*duduk atas katil*...


zaid : ha...nape ko suuh aku dtg??*ganas sikit control air mata*


A : zaid...cam ne nak solat hajat??*sebak*


zaid : ouh...*aku cite la cam gini gitu gini*


A : (mase tgh nak exam nih)...zad...aku riso la pasni....knapa la aku jumpe ko last2 sem nih....*stat kuar air mate*..


zaid : adeyh...*aku pun kuar juga*...alaa...alhamdulillah la kite jumpe...ko riso exam eh??


A : bukannn...aku riso pas abih matrik nih aku hanyut...aku tatau ar..aku cepat pengaruh....ni baru kat matrik...kat alam u nti lg la trok....


zaid : adeyh....*soklan killer nih*...5 minit aku diam.....erm.....aku bukan laa org yg bek pun...tp berdasar pengalaman ar...fes skali ko cek dulu niat ko....ko hidup ni untuk ape...takot2 kite dah terbuat syirik2 kecil...


A : syirik kecil??ape tuh??


zaid : adeyh....erm...contoh nye mcm.....ko wat sesuatu bende bukan kerana Allah...lbih kurg gituu laa....pastu  kalau nak masok u ni kan....aku ase bek ko berjinak2 dulu dgn masjid ar....n cari kawan kat masjid dulu....n then ikot la mane2 usrah kalau ade lah....


A : ooohh....




tokkk!! tokk!!! tokk!!
eh ade org kat luar la......


abih lah perbualan aku ngan si die...adeyh...aku mmg btol2 trase sgt bile die kate 'nape la aku jumpe ko last2 sem nih'....aku bukan la dak bek pun...huh....perkongsian untuk kite bersame yeh....


sekian...

0 comments: